Sunday, 12 September 2010

Születésnapi Palotanegyed Fesztivál

A Palotanegyed a Múzeum körút - Baross utca - Nagykörút - Rákóczi út határolta terület. Az ott élők és az ott működő szervezetetek fesztivált szerveztek néhány hete. A program: a Lőrinc pap téren könyvárusok, a Mikszáth téren gyerek-és felnőttprogramok, a két tér közti utcán hangszervásár - kipróbálással (amivel az én mindenlébekanál kisfiam élt is természetesen), a Rádió előtti nagyszínpadon pedig koncertek. Az első napon, a születésnapomon ott mulatoztunk naphosszat.

Délelőtt hatalmas élmény volt Méhes Csabáék cikusza
utána gyöngyöt fűztünk és dominó végigjátszotta a Sziluett Műhely csodás kézzel faragott- festett sakk- és egyéb táblás játékait.

délutáni alvás után egy remek Piazzola-koncertet hallgathattunk a Quartett Escualo-val, Kárász Eszter és Gáspár László táncolt hozzá finoman, szenvedéllyel de mégis fegyelmezetten

(ezt sajnos a szélvihar elfújta, így beszaladtunk a Darshan udvar melletti Etno Sound Zeneboltba és jó hosszan sípoltunk-doboltunk-nádihegedűztünk.)

Majd jött az esti Nagy koncert: a Budapest Bár. Dominónak természetesesen a Stucc :-D tetszik leginkábbami nekem volt a külön szülinapi spirituális ajándék:a koncert közben leszakadt az ég és haza kellett rohannunk - de már a szomszéd sarokra érve az alsóneműnkből is folyt a víz: igazi monszunesőt kaptam ajándékba. 5 éve, már várandósan áztam meg Indiában ilyen irgalmatlanul a monszun alatt utoljára.

A többi napon csak belestünk egy röpkére, az idő nem volt nagyon kedvező, de a szervezők lelkesedése nem csökkent.

Jövőre - ha lesz - ismét elmegyünk.

No comments: