Sunday, 3 October 2010

Bringavilág a Ligetben- Cycle world at Városliget (City Park)

 Átmeneti minimálinternetünk nem tesz lehetővé hosszú képes beszámolót, pedig a mai nap feltétlenül megérdemli ezt, úgyhogy holnap felteszek úgy 20 képet, amit a kis telefonommal lőttem.

Bringanap volt a Ligetben. Hűvös, de finom idő, nagy élet, remek dolgok. Mi mindent kipróbáltunk, némely dolgokról készült kép (sokról nem.): Dominó akadálypálya-bicajozásáról például, ami azért volt különösen büszkeségre alkalmat adó, mert a kiskorú kettő hete tanította meg magát bringázni és most egy szinte tökéletes kanyaros bicajozással egy kétszer akkora bringával, legkisebbként teljesítette a pályát - kétszer is. Majd választott egy ajándék esernyőt - amit alig bírtunk hazahozni a bicajon hihi. Olyan cukorfalat ez a gyerek :)
A Közlekedési Múzeum örök szerelmünk. Hozott egy rakás velocipédetMeg a kedvenc fa felnőtt futóbicajunkatKint voltak még a riksások


A visziklisek (erről nem készült kép, mert azzal voltam elfoglalva, nehogy valakit elüssek kanyarodáskor :-DDD)


És akkor most hosszan képezek az engem zsigeri szinten érintő recikláló művészbringásokról, mert megérdemlik. Szívemből alkotnak.


kerékből és macskaszemekből készült csillár

karkötők gumi külsőből, belsőből és bicikliláncból

Szék Kerékvázból és külsőből - nem kenyerem mások gondolatainak felhasználása, de ezt a széket muszáj megcsinálnom, mert azonnal szíventalált.

biciklialkatrészből asztalilámpa, övek külsőből és belsőból, a csat pedig biciklialkatrész

szerelde - bicikligumiból és láncból mütyürök készítése. Dominó épp a láncbontó kütyüvel dolgozik, készül nekem a kulcstartó, s ha már ott van, akkor egy nagymamának is segít unokájának ajándékot gyártani

linkek:

http://plastenka.hu/ - összegyűjtik a mindenféle papírokat (pl. kávészacskók) és fóliával préselik anyaggá, majd táskát varrnak belőle. pont, ahogy én  a mindenféle talált zacskókból vasalóval dolgozom - illetve nem pont úgy, mert ettől a préseléstől van egy plusz "rugalmasság" valahogy az anyagokban.

http://1mind1.com/ - bicikligumiból övek és egyéb szépségek

http://www.boltmuhely.hu/main/designers/9 - RecycleMission, a biciklialkatrészekből alkotó művészek.

mindent megvennék tőlük, még akkor is, ha én is tudok esetleg ilyet csinálni. naná. mert ők kezdték, övék az ötlet és különben sincs időm rá, no meg az alapanyagokat be kell szerezni és előkészíteni és még akkor se biztos, hogy akár megközelíteném - ha ez cél lenne. Szóval az ilyet én is tudok - mondattal én nem tudok azonosulni, ez szerintem a művészet megkérdőjelezése. ne ilyet csináljunk, hanem másmilyet!

Egyszóval, bicajozni és reciklálni jó :)

5 comments:

malyvacsiga said...

Ezek nagyon klassz dolgok! (Az én fiaim végül nem mentek ki).
Azt hiszem, Vero kapott egy fórumtársunktól karácsonyi ajándékozásra egy pár olyan fülbevalót, aminek minden része biciklialkatrész (bicajboltjuk van az Örsön), és zseniálisan nézett ki, tényleg ékszer volt!

eccehomofaber said...

olyan kár, hogy nem volt nálam jó fényképező, csodás gyertyatartókat és szélcsengőket is csinálnak a srácok bicikliváltóból :) kár, hogy a fiúk nem mentek ki, elképesztő járművek voltak, amiket nem tudtam lefényképezni, olyan fekvőbicajok, amelyek leginkább egy ufóra emlékeztetnek például. És nagyon jó hangulat volt tényleg.

eccehomofaber said...

No akkor Vero, légyszi tedd fel a fácséra mutatványba a fülbevalódat, hadd gyönyörködjünk :) a bringaboltos fórumtárs boltjának van linkje? osszuk meg :)

malyvacsiga said...

A bringabolt pedig ez:
http://www.bigbike.hu/
Nagyon szimpi emberek. Theo és Olivér bicaja is onnan volt (amíg el nem lopták őket, grrrrrrr.)

eccehomofaber said...

Köszi! Remélem, egyszercsak valaki erre jár és megörül a bicajos linknek :)