Sunday, 5 December 2010

Skanzen

Valamikor ősszel játszottam a Skanzen fészbúkos oldalán meghirdetett vetélkedősdiben és nyertem egy ajándékcsomagot. Volt benne mindenféle jó: mézes puszedli, csoki, álkörmös (bár még mindig nem tudom, mi az, még nem néztem utána) süvegcukor, égetett cukor nyalóka, hegyezett lúdtoll és két tiszteletjegy a Skanzenbe.

Ma, az idei utolsó napon, végre eljutottunk  a Skanzenbe. Leesett az állam, olyat láttam. Világszínvonalú a hely, túlzás nélkül. Mesevilág - varázslatos hely.

Sajnos itthon maradt a fényképezőm - gyakran megesik - úgyhogy a weboldalról linkelek egy kis képes körülnézőt.

http://skanzen.hu/?fm=article&id=92

20 éve voltam utoljára a Skanzenben, akkor még csak a Felső-Tisza vidéki falu a haranglábbal volt meg, most pedig... egy fél városnyi területen , hatalmas szabad tereen, zöldellő domboldalakon - illetve tél lévén roppanós, tiszta hómezőkön, patakon, szépen gondozott utakon jártunk. Láttunk két szépséges fa játszóteret, jár ott a kisvonat (most nem, de nyáron igen). Van ott szatócsbolt, szélmalom, kocsmamúzeum,  rengeteg szekér (Dominónak persze ez volt leginkább kedvére való) . Adventi készülődésként szaloncukrot, szalmadíszeket készítettünk, részt vettünk a muzeológiai tanműhelyen, ahol festettünk, könyvet tisztogattunk radírporral, cserepet ragasztottunk, majd mézeskalácsot sütöttünk kemencében.

És bekukkantott Szent Miklós is egy pillanatra, jól eltátottuk a szánkat :)

A Madách tértől a Batthyány tér érintésével megy saját Skanzen busz rendkívül kedves nyugdíjas vezetőbácsival.

Április 1-én nyit újra. Dominó születésnapjára lehet, hogy jövőre először nem állatkertet kap, hanem Skanzent...


Nagyon hideg volt. fáztunk sokat, de megérte. csodás nap volt megint. 


2 comments:

MaReni said...

Vikó kedves,


akkor itt van még egy jó hír! Minden hó 3. vasárnapján a 18 év alatti ifjoncok felnőtt kísérőinek mindössze egy 350 Ft-os vásárfiajegyet kell váltani belépő gyanánt (amely egyes Skanzen-boltokban teljes egészében levásárolható!), a kiskorú pedig ingyen bemehet!
(A 2011-es szezon kezdetekor azért érdemes lesz ellenőrizni, fennáll-e még a kedvezmény)

eccehomofaber said...

Reni

köszi,ez aztán a hasznos információ :)