Thursday, 2 December 2010

We three kings of Orient are

A Háromkirályok hátasállatait kérte tőlem egy kedves ovis anyatársam. az ő Adventi Naptárukba  (nálunk egyébként nincs ajándékozás, egyrészt, mert nekem az Advent nem az ajándékozásról, hanem a Várakozásról, a Reményről és a Felkészülésről szól, másrészt nem gondolom, hogy a gyerekeknek folyton kézzel fogható fogódzókat kell adni - elég erre a koszorú a négy gyertyájával is nekünk. No meg Mária és József a csacsival  szépen vándorol Betlehem felé, jó sokáig, hosszú az út... persze ez a mi utunk, mások meg más felől jönnek. ) 

Az idő rövidségére való tekintettel kértem kölcsön néhány szabásmintát, de csak nem bírtam ki....hiába no, gyárilag alkalmatlan vagyok egy más által létrehozott szabásmintát másolva életre hívni valamit. Így persze 3 nappal tovább tartott a dolog, mert a tevét háromszor is meg kellett varrnom, de megérte. Most aztán Dominónak is kell varrnom tevét és elefántot "csak úgy", mert azt ugye sehogy se tudnám kimagyarázni, miért rendel az Angyal tőlem ajándékot a kisfiamnak. Neki viszont kell a teve és az elefánt, mert nehéz szívvel engedte útjára a díszes kompániát (ez a kedvenc szava, amióta megint adventi dalokat éneklünk)
The felt animals belong to the Three Kings, one of the KG mommies ordered them for the Advent Calendar (we personally don't have any calendar as Advent is not a gift-giving period for us, it is the Waiting, the Preparation and Hope for the upcoming event of the Birth of the Light). I used my own patterns as I was unable to use any pattern- no matter how hard I tried, I am just not made of that material... it took me 3 more days to succeed but I am pretty satisfied with the result. So is Domino :)

6 comments:

Hordoznijó said...

Gyönyörűek!

eccehomofaber said...

Köszönöm :) Jobban vagy? küldtem valamit csak úgy találomra. jó lesz az a sütike jövő héten is, majd kérek szépen két lekvárt hozni az ovitokból, ha jössz :)

malyvacsiga said...

Hát igazán nagyon szépek lettek!

eccehomofaber said...

köszönöm, Szilvi :)

kistapir said...

Indi, ezek fantasztikusak! nagyon tetszenek nekem:)

eccehomofaber said...

Köszi Réka :) mikor látlak még karácsony előtt? hmmm ;-)