Tuesday, 25 January 2011

Tengerpari nyaralás / Summer at the Seaside

Szeretnék nyáron 1-2 hónapot tenger közelében tölteni - Európában. bármelyik tenger és óceán megfelel, a cél, hogy Dominó háborítatlanul bóklászhasson a parton és gyűjtögethesse a kavicsokat-kagylókat, hogy kézműves lehetőségek legyenek a közelben - például egy gyapjúfeldolgozó, fakitermelő, fazekas, vályogvető, kosárfonó, szőnyegszövő - egyszóval valami kézzel végezhető tevékenység, amiben részt vehetünk és tanulhatunk a munkánkért cserébe. Lehet ez egy gazdaság is, ahol mondjuk szállásért és ellátásért dolgoznék és Dominó ott segédkezne kedve szerint körülöttem. A lényeg, hogy legyen a közelben valami nagy víz.
Mivel elég sok nyelven jól kommunikálok, ez tényleg lehet Európában bárhol: angol, olasz és francia simán megy és németül is boldogulok.

A kérdés tehát adott: ha ismertek olyan lehetőséget, ami nem kerül (sok) pénzbe és cserébe mi nyaralunk és dolgozunk vízközelben, kérem, értesítsetek! Ja, persze internetelérhetőség nagyon fontos, mert ott is kell dolgoznom a cikkeimen.


köszönömDear All

We - the 5 year old son and me, the entrepreneur crafter mom - would love spending 1-2 months near the Big Water in Europe safe and sound while meeting new people, doing some work and learning new things  - can be in any country in the European Community since I can communicate in English, Italian, French and German quite usefully. 

What I need is a place where my little son can walk barefooted at the shore undisturbed, collecting stones and shells from the sea, where we can participate in any handwork, craft, artisan manufactury or fam in return of our food and shelter. I would love working and learning new crafts while helping the owners who share their property with us. I need a daily usage of internet too.

I hope it sounds interesting and offers are coming our way.

thanks for reading

4 comments:

Hordoznijo said...

Pont most hallottam valakitől, hogy egy barátja a tengerpartra szeretett volna menni, de fogalma sem volt hogyan, miből.
Vizualizálta, kérte stb. Aztán természetesen eljutott: valaki nem tudott elmenni egy már megszervezett-befizetett útra, és neki adták a lehetőséget :)))
Volt jó szállás, ellátás, minden :)

eccehomofaber said...

én is így gondolom :)

Lívi said...

Indi, egyzser betettem egy linket a levlistára. van egy kezdeményezés, pontosan azt takarja, amit leírtál: beszállsz a munkába a farmon, cserébe kapod a szállást-ellátást.

Lívi said...

nem tudom, hogy lehetne rákeresni... Próbáltam a blogon is megnézni, hátha oda is betettem anno, de nem lelem :-(
Azon agyalok, hol olvashattam. Talán a TV-n? Vagy a Zöld boltnál esetleg?