Tuesday, 1 March 2011

40 napos gyakorlat a harag kezelésére és feloldására 1. nap

Snatam Kaur Khalsa amerikai sprituális tanító, énekes, a szikh szellemi tanítások követője Waldorf iskolába járt (csak nem? :-DDD).

A szikh tanítások női követői mind a Kaur nevet viselik, jelentése hercegnő (vö. a férfiak pedig a Singh= oroszlán nevet viselik). A Khalsa nevet a beavatott szikhek kapják)

Rendszeresen fellép spirituális zenéjével, tanításaival a kundalini jogáról, a szikh szent szövegekről, számos világméretű szellemi akció kezdeményezője és lebonyolítója. A világbéke misszióját hirdeti, na persze nem szépségkirálynői szinten, hehe.

 A mostani 40 napos gyakorlatsorozat (jövő héten kezdődik a 40 napos böjt... hmhmhm) egy, a mindennapi életben súlyos problémát dolgoz fel, a bennünk marcangoló düh feldolgozása, kezelése és elengedése a cél. Nekem is van ezzel mit kezdenem. Kolerikus lelki alkatom lévén a düh elég jelentős visszafogó erő, érezhetően rendre visszatérő feladat. Most sokat töprengek a kisfiamon, j ezt összekötni a harag elengedésével - van bennem bőven, hadd menjen...

Csatlakozzatok hozzánk, engedjük szabadon útjára a mindannyiunkat visszafogó haragot!


2 comments:

Lizi said...

huh.. magyarul meg van ez? mondjuk valószínű az 5. napon feladnám.. :)

eccehomofaber said...

nem tudom, hogy megvan-e, én így ismerem csak. mit nem értesz benne? 40 nap tényleg sok idő. de gondolj bele, egy kisgyeremek mennyi idő alatt tanul meg járni, mennyit próbálgatja nap-mint-nap és nem adja fel. ez is egy tanulás :)