Friday, 18 March 2011

Merre járunk, merre tartunk

Élünk. Nem érek rá blogolni, mert lefoglal ez a tény. Az időm legnagyobb részében munkával foglalkozom - hol gondolatban, hol a tettek mezején. A tanfolyamok inspirálnak,  minden alkalommal tanulok rengeteg dolgot a tanítványaimtól - na jó, ők sem mennek haza üres kézzel ;-). Hamarosan elkezdődik egy olyan történet is, ahol a gyerekek és a felnőttek közös munkája lesz a cél, ezt várom a legjobban, az már végképp szinte waldorfista mű lesz - no és a hely maga is nagyon nekem való. Ez a  tavasz és a nyár meghatározó foglalatosságát adja.
Egyre kevésbé megszokott dolgok foglalkoztatnak, tehát már a kézművességben sem kizárólag - sőt -  a waldorf természetközelisége vonz, most már egészen más fajta babákon agyalok... Persze a jól megszokott kötött állatkáim rendre bővülnek, de most már inkább varrok és nemezelek - nem hagyományos, nem megszokott dolgokat. És elsősorban a bogarak, madarak - és legújabb inspirációként - Ó Irgalom Atyja :-D dínókon töröm a fejem. Izgalmas horgolt táskákat készítek - végre magamnak, de persze majd másoknak is. Ékszerek is születtek, csak az összeállításra nincs idő sehogyse, de nem adom fel, hamarosan viselni is fogom őket. Varrok is, most épp egy patkányt (tavaly rendelte tőlem a sógornőm őket, akkor készült  szabásminta és szerencsére megtaláltam a szekrényben, úgyhogy most egy saját példányt is készítek. Utána jón a növényevő dínó 1.0 verzió, majd valami ragadozó dínónak is nekiállok, valamint a krumplibogár és a szarvasbogár és néhány hal is várja már a tűt és cérnát. A madárkákról nem is beszélve. De erről még sokat fogok írni.

mindeközben írok-fordítok és készül - egyelőre gondolatban - Dominó születésnapi ajándéka, ami varrott térkép lesz egy autószerelmes kisfiú ötödik születésnapjára, illetve egy 4 vagy 5 részes tipi  - és mindjárt itt van az a nap...

No és ha még nem lenne elég ennyi munka, van még egy háztartás, egy gyermek - és egy én, aki folyton fáradt - na vajon mitől :-D  úgyhogy esténként filmet nézek a laptopon- mármint az elejét, mert sürgősen elalszom és arra ébredek, hogy hajnali 1-2 és ki kéne kapcsolni az egyik legkedvesebb barátomat.

Hát így.

1 comment:

recca said...

milyen tanfolyam??

dinók:))) (itt van egy lelkes rajongó:D)