Friday, 27 May 2011

Oviszünet - éljen a kreatív nyári békés együttlét!

Vége a tanévnek számunkra,  már csak a különleges ovis alkalmakra járunk be, két hét múlva pedig végleg beköszönt a tiszta, szabad együttlét ideje. Sok pótolnivalónk van, terápiás eszközként a pszichológusunk tanácsára rajzolunk (mármint én nem rajzolok persze, csak jelen vagyok, mint mindig) és egyéb tevékenységeink és minőségi együttlétünk is  a gyógyulás célját szolgálják. No meg az örömét, mert együtt lenni jóóóóó.

Ma megkezdtük a vitézi öltözet elkészítését: papírdobozból és újságpapírból  készítettünk ma pajzsot, holnap száradás után befestjük. hétvégén nagymamázunk, de jövő héten folytatjuk a  munkát: tőrt , lándzsát és buzogányt is készítünk szintén papírból, majd jön a vitézi sisak és az ing is. Végül várat is tervezünk.  Nem, nem lesznek itthon csaták, ez egy békés otthon, itt fegyverszünet van, semmi kalózkodás meg katonáskodás - de egy kisfiúnak a vitézi bátorságra nagy szüksége van, a sárkánnyal érdemes megküzdenie, legyőzni a  sötétséget és megérezni a saját bátor vitézségét. Kisfiacskámnak pedig erre most különösen nagy szüksége van. No és az indulatok kordában tartásának is remek eszköze megtanulni, hogy a vitéz soha nem támad, csak védelmez.- sajnos ennek az ellenkezőjét tapasztalta egész tanév során és most itt az idő ezt szépen elcsendesíteni, helyére rakni - bár határozott és következetes szabályok mentén élünk, jótékony ezeket ilyen módon is hangsúlyozni.  Úgyhogy most naponta bővítjük a vitézi felszerelést, jöjjön csak az a sárkány, itt egy erős, bátor vitézzel lesz dolga!

Nyárra tervezünk még rengeteg dolgot: elsősorban a lakásban fellelhető papírokból papírmasé figurákat készítünk: várat, a favasúthoz állomást és egyéb épületeket, állatokat. Dominó imád pacsmagolni és velem együtt dolgozni, jó móka lesz és gyógyító a figyelem, amit kap.


Rengeteg bútorunk vár felújításra: két székből előszobafogas lesz akasztókkal és vállfatartóval, 5 kisszekrényünk küllemében átalakul - rengeteg órányi csiszolás, majd festés árán. Van még egy íróasztalunk is, amit nepáli mintával fogok befesteni, egyszercsak.Én pedig rengeteg új állatot készítettem: mindenféle dínókat filcből, horgolt és kötött sárkányokat kísérletezek (sikerrel), valamint a hosszú végtagú horgolt és kötött állatcsalád első két tagja is elkészült végre. Már csak fénykép kell hozzá és mehetnek is az Etsyre.


És éljen a nyár, a meleg, a napfény, a bicajozás, sarazás, baráti együttlétek ideje! Ilyenkor igazán elemünkben vagyunk.

No comments: